Ce afectează potența la bărbați

Pentru fiecare bărbat, este important ca puterea lui masculină să fie întotdeauna normală. Cu toate acestea, în timp, se poate slăbi sub influența diverșilor factori. Ca urmare, apar atât probleme fiziologice, cât și psihologice. Prin urmare, mulți reprezentanți ai sexului puternic sunt îngrijorați de întrebarea - ce afectează potența? Poate fi influențată de diverși factori ai activității vitale - boli, produse, medicamente și alte componente. Este important să înțelegem dacă acestea afectează negativ sau pozitiv libidoul.

obiceiurile proaste și impactul lor asupra potenței

Impactul obiceiurilor proaste

Prezența obiceiurilor proaste poate avea un efect dăunător asupra nivelului potenței masculine. Obiceiurile negative includ:

 • Consumul excesiv de băuturi alcoolice. În timp ce luați o cantitate mare de alcool, există un efect dăunător nu numai asupra puterii masculine, ci și asupra stării ficatului. În caz de încălcare a funcționării acestui organ, se observă o scădere a nivelului hormonului sexual - testosteron. Odată cu utilizarea regulată a alcoolului la un bărbat, există o tulburare în funcționarea gonadelor. În plus, există o încălcare a nivelului de sensibilitate al centrului măduvei spinării, ceea ce provoacă o scădere a funcțiilor erectile și a ejaculării;
 • Droguri. Aceste substanțe au un efect dăunător asupra stării măduvei spinării. Ca urmare, apare disfuncția erectilă.
 • Fumatul poate avea, de asemenea, un efect dăunător asupra potenței. Cu toate acestea, atunci când fumați un număr mic de țigări pe zi, puterea masculină poate fi menținută la un nivel normal.

Odată cu consumul crescut de alcool, precum și la consumul de droguri, pot apărea boli grave, în special hepatita C. Aceasta este o afecțiune hepatică gravă care duce la scăderea producției de hormoni masculini. Prin urmare, pe fondul hepatitei, există o scădere a funcției erectile.

Medicamente

Aportul anumitor medicamente poate avea un impact asupra puterii masculine, în urma căreia are loc o încălcare, și anume o scădere a potenței. Medicamentele care provoacă o scădere a libidoului includ următoarele medicamente:

 • medicamente de tip hormonal, de exemplu, destinate tratamentului patologiilor oncologice;
 • medicamente cu efect deprimant asupra creierului - antidepresive, componente de tip narcotic, băuturi alcoolice;
 • uneori medicamente complet inofensive, diuretice, medicamente pe bază de plante, medicamente pentru reducerea nivelului de aciditate, pot provoca o tulburare de potență.

Înainte de a utiliza orice medicamente, merită să le studiați în detaliu instrucțiunile, să vedeți efectele secundare și contraindicațiile. Este important ca doza să fie prescrisă de un specialist.

Influența alimentelor

În primul rând, este mai bine să eliminați toate alimentele din meniu, care conțin grăsimi animale. În plus, este important să se minimizeze consumul de alimente cu carbohidrați. Adesea, aceste produse sunt prezente în cantități mari la bărbați. Dieta lor include sandvișuri, paste, sosuri, maioneză. Nu toate alimentele pot avea un efect negativ asupra potenței unui bărbat. Sunt cei care, dimpotrivă, îi pot îmbunătăți starea.

Pentru a normaliza potența, ar trebui să adăugați componente precum:

 • morcov;
 • mărar, pătrunjel;
 • usturoi și ceapă;
 • diverse soiuri de varză;
 • componente cu un nivel ridicat de vitamina C - coacaze negre, salata verde, piper, spanac, macese;
 • pentru a crește potența, puteți mânca fructe de mare;
 • pentru a crește libidoul, ar trebui să mănânci cât mai multe nuci și semințe;
 • sunt necesare produse din carne și leguminoase.

Influența bolilor asupra stării de potență

Diverse boli pot duce la o scădere a potenței bărbaților. În primul rând, acestea sunt patologii endocrine în care există o încălcare a sintezei hormonilor sexuali. Adesea, potența este afectată negativ de bolile hepatice, în special de hepatita C. În timpul hepatitei, apare o scădere a imunității și anomalii ale funcției hepatice, ceea ce duce la o slăbire a potenței.

În plus, boli ale măduvei spinării și ale creierului, diferite tulburări nevralgice pot duce la o scădere a potenței. Acestea includ următoarele stări:

 • Crize de epilepsie;
 • leziuni traumatice în regiunea perineală și în pelvisul mic, precum și leziuni după intervenții chirurgicale;
 • prezența bolilor cronice și autoimune;
 • probleme circulatorii;
 • Boala Parkinson.

În plus, patologiile infecțioase, precum și situațiile stresante, pot duce la o scădere a potenței. După cum a devenit deja clar, diverși factori pot influența potența. Unele dintre ele au un impact negativ, în timp ce altele, dimpotrivă, au unul pozitiv. Prin urmare, este important să știți ce afectează potența. Acest lucru va ajuta la evitarea problemelor cu funcția sexuală și la prevenirea consecințelor neplăcute în cel mai timpuriu stadiu al apariției lor.